Met één muisklik een telefoonnummer bellen vanuit je contacten? Met Click to Dial van gnTel kan het!

Het gnTel platform belt eerst jouw (toestel)nummer en als je dit beantwoordt, wordt het gekozen telefoonnummer gebeld. Click To Dial is te combineren met VoIP telefonie van gnTel.

Bellen vanuit Chrome of Firefox

Click To Dial is mogelijk middels een Chrome plugin, die je hier kunt downloaden: Chrome Web store, of middels een Firefox plugin die je hier kunt downloaden: Firefox Addon.

Als je de plugin geinstalleerd hebt krijg je een gnTel-button bovenin je browser balk te zien. Klik hierop om de instelling van de plugin af te ronden. Indien je nog niet in mijn.gntel.nl bent ingelogd zal het systeem daarom vragen. Na inloggen selecteer je het account dat je wilt gebruiken om mee te bellen. Hiervoor kun je zowel FlexTelephony-accounts als Free-seating accounts gebruiken. De plugin detecteert telefoonnummers op de webpagina’s die je bezoekt. Als een nummer wordt gevonden, dan wordt er een belbutton naast geplaatst. Als je op deze button klikt, word je eerst op je toestel gebeld en daarna doorverbonden met het gekozen nummer. Makkelijker kan bijna niet.

Bellen vanuit Outlook

Click To Dial is ook mogelijk vanuit Outlook of andere Windows applicaties die TAPI ondersteunen. Hiervoor heb je de gnTel TAPI-interface nodig. Deze is beschikbaar voor de gangbare Windows versie in 32 en 64 bit. Als klant van gnTel kun je gratis beschikken over deze TAPI-interface.

De voordelen

  • Eenvoudig klikken en snel bellen
  • Nooit meer een telefoonnummer intoetsen

Met Click to dial van gnTel kun je

  • Telefoonnummers kiezen vanuit Chrome, Firefox of Microsoft Outlook
  • Telefoonnummers kiezen vanuit andere Windows applicaties die TAPI ondersteunen