Geografisch nummer aanvragen

Heeft uw organisatie nauwe banden met een specifieke regio in Nederland? Of heeft u een vestiging in het buitenland waar u binnen een bepaalde regio veel zaken doet? Dan kunt u bij gnTel een geografisch nummer aanvragen. Een geografisch nummer, of regiogebonden nummer, geeft u het beste van beide werelden. U brengt uw telefonie onder bij een stabiele en betrouwbare Nederlandse provider, maar u bent wel goedkoop bereikbaar voor uw klanten door lokale tarieven. gnTel levert geografische nummers in meer dan 40 landen, binnen en buiten Europa!

De gesprekken komen binnen op uw gnTel telefoon in Nederland of op uw vestiging in het buitenland.

Wat is een geografisch nummer?

Geografische nummers zijn lokale nummers. Deze vaste nummers hebben een lokaal netnummer. Zo staat bijvoorbeeld 010 voor Rotterdam, 020 voor Amsterdam en 030 voor Utrecht. Een geografisch nummer wordt net als een 085-nummer per stuk geregistreerd. Anders dan een 085-nummer is een geografisch telefoonnummer regiogebonden. Een geografisch nummer wordt daarom ook wel ‘regionummer’ genoemd. Een groot voordeel van een geografisch- of regionummer is de lokale uitstraling. Klanten (én zoekmachines) zien bedrijven met een geografisch nummer als lokale bedrijven, die dicht bij de klanten in de buurt zijn. Daarnaast kunnen klanten deze bedrijven tegen een lokaal tarief bellen.

Geografische telefoonnummers kunnen nationaal en internationaal worden aangeboden. Zo levert gnTel regionummers in meer dan 40 landen, binnen en buiten Europa.

Waarom een geografisch nummer aanvragen?

Geografische nummers zijn vaste telefoonnummers die verdeeld zijn naar netnummergebied. Geografische nummers zijn dus, in tegenstelling tot de Nederlandse 088- en 085-nummers, regiogebonden. Klanten ervaren vaak een positief gevoel bij een nummer dat ze herkennen uit de regio. Als uw organisatie herkent wordt als een lokale onderneming, genereert dit vaak klantgerichtheid en vertrouwen. Het bellen naar een geografisch nummer is soms ook goedkoper dan naar niet-geografische nummers. U kunt een geografisch nummer ook virtueel noemen, aangezien u niet gevestigd hoeft te zijn in de betreffende regio.

Voor wie is een geografisch nummer interessant?

Een regionummer is interessant voor verschillende soorten bedrijven. Denk aan lokale bedrijven die in één regio willen en/of kunnen leveren, regionale bedrijven die actief zijn in meerdere regio’s maar in iedere regio een lokale uitstraling willen behouden, bedrijven zonder fysieke telefoon of vaste standplaats die wel een lokale uitstraling willen houden, en internationale bedrijven die in meerdere landen opereren en daar lokaal aanwezig willen zijn tegen scherpe tarieven.

Voordelen geografisch nummer

  • Lokaal bereikbaar voor uw (buitenlandse) klanten
  • Lokale uitstraling
  • Te combineren met alle telefoniediensten van gnTel

Mogelijkheden geografisch nummer

  • Bereiken vanaf elke locatie ter wereld
  • Combineren met Hosted VoIP of SIP trunk
  • Doorschakelen naar een telefoonnummer in Nederland

Landen geografisch telefoonnummer aanvragen

Cloud VoIP provider gnTel levert VoIP-oplossingen op maat voor de zakelijke markt. Wilt u profiteren van een grotere bereikbaarheid, flexibiliteit, schaalbaarheid en efficiëntie binnen uw bedrijf? Stap dan vandaag nog over op Zakelijk VoIP telefonie van Cloud VoIP provider gnTel en ervaar de voordelen!

Naast geografische nummers in Nederland, kunt u bij gnTel ook geografische nummers voor in het buitenland aanvragen. Kunt u het land van uw keuze niet vinden in onderstaande lijst? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u ongetwijfeld helpen.

Let op: geografische nummers zijn enkel te gebruiken voor inkomend telefoonverkeer en NIET voor faxdiensten. Informeer vooraf bij gnTel in welke netnummergebieden er binnen een land telefoonnummers leverbaar zijn. Nummerportering van buitenlandse nummers is niet mogelijk. Wijzigingen voorbehouden.

Landen

LandVoorwaarde
Argentinië
AustraliëVoorwaarde 1
Bahrein
BelgiëVoorwaarde 1
Brazilië
Bulgarije
Canada
Chili
Cyprus
Denemarken
DuitslandVoorwaarde 1
Dominicaanse Republiek
Elsalvador
Estland
FinlandVoorwaarde 1
FrankrijkVoorwaarde 1
Georgië
GriekenlandVoorwaarde 1
Hong-Kong
HongarijeVoorwaarde 1
IerlandVoorwaarde 1
Israel
ItaliëVoorwaarde 1
Japan
LetlandVoorwaarde 1
Litouwen
LuxemburgVoorwaarde 1
Malta
Mexico
Nieuw Zeeland
NoorwegenVoorwaarde 1
OostenrijkVoorwaarde 1 & 2
PanamaVoorwaarde 1 & 2
Peru
Polen
PortugalVoorwaarde 1
Puerto Rico
Roemenië
SingaporeVoorwaarde 2
Slovenië
SlowakijeVoorwaarde 1
SpanjeVoorwaarde 1
TsjechiëVoorwaarde 1
Turkije Voorwaarde 1
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Zuid-Afrika
ZwedenVoorwaarde 1
ZwitserlandTot nader order niet te bestellen

Voorwaarde 1:
Als afnemer is het verplicht om in het betreffende land in de betreffende geografische zone aantoonbaar een vestigingsadres te hebben.

Voorwaarde 2:
De afnemer dient een lokaal adres, paspoortnummer en/of bedrijfsregistratienummer te overleggen.

Als ik een geografisch nummer wil aanvragen, moet ik dan actief zijn in de regio?

Een bedrijf hoeft niet daadwerkelijk actief te zijn in de betreffende regio om een geografisch nummer aan te kunnen vragen. Geografische nummers worden daarom ook wel ‘virtuele’ geografische telefoonnummers genoemd. Bedrijven zijn dus ‘virtueel aanwezig’ en hebben geen aantoonbaar adres in de geografische zone.

Kan ik met een geografisch nummer oproepen doorschakelen?

Geografische nummers kunnen eenvoudig doorgeschakeld worden naar een andere vaste lijn of andere telefooncentrale in binnen- of buitenland. Ze komen dan op een ander eindbestemmingsnummer uit. Zo kan een bedrijf een geografisch nummer in Duitsland aanvragen en laten doorschakelen naar een Duitstalige telefonist(e) in Nederland. Bellers merken er niets van dat het telefoontje wordt doorgeschakeld.

Kan ik mijn geografisch nummer doorschakelen naar mobiel?

Als u gebruik maakt van Vast-Mobiel Integratie (VaMo), kunt u een vast nummer ontvangen op mobiel. Met VaMo kunnen wij uw geografische nummer doorschakelen naar uw mobiele telefoon. De beller merkt hier niets van.

Heeft een geografisch nummer ook nadelen?

Een regionummer is, zoals de naam reeds doet vermoeden, verbonden aan een bepaalde regio. Voor een bedrijf die liever een landelijke uitstraling wilt behouden en één centraal nummer wilt voor verschillende vestigingen, is een 085-nummer een betere keuze.

Geografisch nummer aanvragen bij gnTel

Vertrouwen en klantgerichtheid genereren en goedkoop bereikbaar zijn voor uw klanten tegen lokale tarieven? Ook in het buitenland, zonder gedoe met verschillende buitenlandse providers? Vraag dan een geografisch telefoonnummer aan bij gnTel. Wij leveren geografische nummers in meer dan 40 landen wereldwijd! Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.