SIP trunk provider

Wilt u starten met VoIP-telefonie, maar wilt u wel uw huidige telefooncentrale behouden? Dan heeft u een SIP trunk nodig. VoIP- en SIP trunk provider gnTel kan een SIP trunk op uw bestaande telefooncentrale aansluiten, ook als dit een analoge of ISDN-telefooncentrale betreft. Vanaf dat moment belt uw bedrijf voordelig over VoIP zakelijk met alle voordelen vandien. U kunt bijvoorbeeld gewoon uw bestaande toestellen blijven gebruiken en u bespaart flink op uw kosten!

Een SIP trunk van gnTel is de makkelijkste manier om over te stappen naar VoIP bellen.

Wat is een SIP trunk?

Een SIP trunk is een middel om de spraakverbinding met een VoIP-systeem of Cloud telefonie op te zetten. Het is een virtuele telefoonlijn waarmee u over het internet kunt bellen en gebeld kunt worden. Bellen via het internet noemen we VoIP bellen.

Waar staat ‘SIP trunk’ voor?

SIP staat Session Initiation Protocol. Dit protocol wordt gebruikt om een spraakverbinding op te starten via een internetverbinding in plaats van een gewone telefoonlijn. Om een dergelijke ‘VoIP-verbinding’ op te kunnen zetten, is Hosted VoIP of een SIP trunk nodig. Met de laatste wordt een vaste telefooncentrale met het wereldwijde telefonienetwerk verbonden.

Wanneer schakelt u een SIP trunk provider in?

VoIP is de vervanger van traditionele ISDN-telefoonlijn, maar ISDN stopt. U schakelt een SIP trunk provider in als u een bestaande telefooncentrale heeft en deze wilt behouden, maar wel wilt bellen via VoIP.

Met een SIP trunk kan zowel via een traditionele telefooncentrale (PABX), VoIP-telefooncentrale als een Cloud Telefonie VoIP-oplossing gebeld worden naar binnen- en buitenland.

Heeft u geen telefooncentrale op locatie? Dan is Hosted VoIP de oplossing voor uw bedrijf.

Waarom een SIP trunk provider inschakelen en niet direct overstappen op VoIP?

ISDN is in 2020 door KPN uitgefaseerd. Er zijn bedrijven die kort daarvoor nog een traditionele telefooncentrale hebben aangeschaft. Andere bedrijven maken al lang geen gebruik meer van ISDN, maar hebben nog wel apparaten en systemen die dit doen, zoals lifttelefoons, alarmsystemen, pinautomaten en faxen. Als uw bedrijf nog gebruikmaakt van dergelijke apparaten of de traditionele telefooncentrale nog niet volledig afgeschreven is, is de overstap naar VoIP telefonie meestal niet rendabel. Een SIP trunk provider biedt hierin de uitkomst. De provider kan een SIP trunk plaatsen waardoor de huidige telefooncentrale behouden wordt én er gebruikt kan worden gemaakt van VoIP-telefonie voor in- en uitgaande gesprekken.

Kan een SIP trunk provider op iedere telefooncentrale een SIP trunk plaatsen?

Dat verschilt. Een SIP trunk kan direct verbonden worden met een moderne digitale centrale ofwel ‘IP PBX’. Voor een analoge of ISDN telefooncentrale is een SIP converter nodig om te SIP trunk te kunnen plaatsen. Deze converter zet de SIP verbinding om in een analoog signaal en is zodoende de ‘vertaler’ tussen de traditionele telefooncentrale en de analoge of ISDN telefooncentrale. De gecertificeerde VoIP-resellers van gnTel kunnen de converter (en SIP trunk) op een telefooncentrale plaatsen. gnTel kan zodoende op iedere telefooncentrale een SIP trunk aansluiten.

Mijn bedrijf heeft meerdere vestigingen. Heb ik voor iedere vestiging een aparte SIP trunk nodig?

Er is geen aparte SIP trunk nodig voor iedere vestiging. Voor iedere vestiging was er voorheen wel een aparte telefoonlijn nodig, maar tegenwoordig voldoet één enkele SIP trunk via één telefooncentrale voor verschillende vestigingen. Wilt u als bedrijf wel de belkosten per vestiging uitsplitsen? Dan is er wél voor iedere vestiging een aparte SIP trunk nodig. De belkosten zijn dan immers gezamenlijk aan die ene SIP trunk gekoppeld.

FlexConnect van SIP trunk provider gnTel

VoIP en SIP trunk provider gnTel biedt SIP trunking aan onder de merknaam FlexConnect. Met de SIP trunk verbindingen van FlexConnect kunt u altijd meerdere telefoonnummers koppelen. Daarnaast kunt u meerdere lijnen afnemen en is er online rapportage voorhanden. FlexConnect groeit dus mee met uw organisatie. Met Flexconnect garandeert SIP trunk provider gnTel u optimale flexibiliteit én bereikbaarheid!

Voordelen SIP trunk provider

Een SIP trunk laten plaatsen door een SIP trunk provider heeft diverse voordelen, waaronder:

  • De huidige apparatuur op locatie kan worden behouden.
  • Eigen nummers kunnen worden behouden.
  • Geld besparen door lagere gesprekskosten.
  • De gesprekskwaliteit is hoger.
  • Gebruikmaken van ongelimiteerd aantal beschikbare lijnen.
  • Gratis interne gesprekken voeren.
  • Eén verbinding voldoet voor meerdere vestigingen.

SIP trunk provider gnTel

Heeft u nu een andere telefonieprovider dan gnTel? Geen probleem! Onze gecertificeerde partners zetten graag uw telefoonnummers om zodat u deze gewoon kunt blijven gebruiken op het flexibele en betrouwbare netwerk van gnTel.

Met de gnTel FlexConnect SIP trunk heeft u niet langer een aparte telefoonlijn nodig, maar belt u gewoon via uw bestaande internetverbinding. Dit maakt SIP trunk een innovatieve en flexibele oplossing zonder grote investeringen in nieuwe telefooncentrales of telecom hardware.