Vast Mobiel Integratie

Vast Mobiel Integratie, VaMo, vast nummer op mobiel, Fixed Mobile Convergence of FMC: allemaal termen voor de functionaliteit dat uw medewerkers op hun mobiele toestellen dezelfde mogelijkheden hebben als op een vast telefoontoestel. De FlexMobile app van gnTel zorgt voordelig onderling bellen via vast en mobiel.

Vast nummer op mobiel zakelijk

gnTel zorgt voor een vast nummer op zakelijk mobiel. Dit doen we door een FlexMobiel App aan te bieden. Met de FlexMobile App bellen uw medewerkers van vast naar mobiel en van mobiel naar vast tegen een vast laag tarief. Collega’s kunnen elkaar onderling bellen met een verkort nummer. Met de FlexMobile App hoeft u nooit meer na te denken of medewerkers op hun vaste telefoon of op hun mobiele telefoon of smartphone bereikbaar zijn. De bereikbaarheid van uw medewerkers voor personen buiten uw bedrijf neemt eveneens fors toe.

Bellen met een vast nummer op mobiel onderweg

Met de FlexMobile App op de smartphone kiest uw medewerker een telefoonnummer uit het adresboek. gnTel verbindt automatisch door naar het gekozen (binnenlandse of buitenlandse) nummer. Bijkomend voordeel bij bellen over de landsgrenzen is dat u belt tegen de voordelige (internationale) tarieven van gnTel. Belt u vanaf een vast toestel? Ook dan kunt u uw collega’s bereiken op hun verkorte nummer. Of ze nu op kantoor zitten of onderweg zijn.

De voordelen van vast nummer op mobiel integratie van gnTel

Met de FlexMobile app van gnTel bellen uw medewerkers met hun iPhone of Android-toestel met het zakelijke vaste nummer. Perfect als ze onderweg zijn en toch willen bellen met het vaste kantoornummer. Dit staat professioneel richting uw klanten. Deze VaMo oplossing werkt zowel in combinatie met FlexTelephony (de Hosted VoIP oplossing van gnTel) als met FlexConnect (de SIP trunk van gnTel).

De voordelen van VaMo

 • Bespaart tot 80% op bellen naar het buitenland
 • Werkt overal waar de smartphone bereik heeft
 • Werkt ook in het buitenland

Vast & Mobiel integratie werkt zowel in combinatie met FlexPBX (de hosted VoIP oplossing van gnTel) als met FlexConnect (de SIP trunk van gnTel). Verkrijgbaar in App store en de Google play store. Let op: voor FlexMobile heeft u een account van gnTel nodig.

Wat is Vast-Mobiel Integratie?

Met Vast-Mobiel Integratie (VaMo of FMC) worden vaste en mobiele telefonie samengebracht in één telefonieomgeving. Hierdoor zijn werknemers via één zakelijk nummer bereikbaar op hun vaste en mobiele toestel en bellen zij via één telefoonnummer uit; of zij nu op kantoor, thuis of onderweg werken. Door een vast nummer op mobiel gaan mobiele toestellen zich nu ook als een vast bureautoestel gedragen met alle vaste functies zoals doorverbinden, wachtstand, oproepgeschiedenis raadplegen en beschikbaarheid van collega’s zien. Onderling bellen is voor werknemers op vast en mobiel gratis.

Een vast nummer op mobiel wordt mogelijk gemaakt door VoIP bellen, Voice over IP ofwel ‘bellen over het internet’. Meer weten over VoIP telefonie? Lees dan onze blog ‘Wat is VoIP?’.

Wat kan ik met een vast nummer op mobiel?

Met Vast-Mobiel Integratie worden mobiele toestellen een volwaardig onderdeel van uw telefooncentrale. De mobiele toestellen gaan zich hierdoor gedragen als een ‘vast’ toestel waardoor zij over dezelfde functionaliteiten beschikken. Wat u onder meer met een vast nummer op mobiel kunt, is:

 • Mobiel bereikbaar op vast nummer. Mobiel bellen en gebeld worden op het vaste nummer van het bedrijf, ofwel het vaste nummer wordt in de nummerweergave getoond. Collega’s met een mobiel toestel kunnen op een verkort intern nummer bellen en gebeld worden.
 • Eenvoudig doorverbinden. Gesprekken kunnen eenvoudig handmatig of via het adresboek worden doorverbonden.
 • Belgroepen aanmaken. Meerdere telefoons tegelijkertijd laten overgaan als er gebeld wordt.
 • Eenvoudig werktijden instellen. Het vaste nummer kan buiten werktijden automatisch doorgeschakeld worden naar de voicemail.
 • Eén voicemail voor vaste en mobiele telefonie. Er is één vast-mobiele voicemail box.
 • Beschikbaarheid van collega’s zien. De beschikbaarheid van het mobiele toestel is altijd zichtbaar voor collega’s.
 • Telefoongesprekken opnemen. Telefoongesprekken kunnen worden opgenomen en later worden teruggeluisterd.
 • Realtime belstatistieken inkijken. Mobiele gesprekken worden opgenomen in de rapportage en kunnen realtime worden ingekeken.

Hoe werkt een vast nummer op mobiel?

Voor een vast nummer op mobiel wordt een speciale SIMkaart gekoppeld aan de telefooncentrale van uw eigen organisatie. Deze SIMkaart maakt via het telefonienetwerk verbinding met uw telefooncentrale. Bij inschakeling kunt u mobiel bellen via uw vaste VoIP centrale en gebruikmaken van alle functionaliteiten. Bij uitschakeling kunt u mobiel bellen zoals u gewend bent.

Wat zijn de voordelen van een vast nummer op mobiel?

Vast-Mobiel Integratie biedt veel mogelijkheden om de bereikbaarheid van organisaties te verbeteren. Zakelijk bellen wordt door een vast nummer op mobiel een stuk eenvoudiger, overzichtelijker én voordeliger. De voordelen van een vast nummer op mobiel op een rij:

 • Professionele uitstraling.
 • Optimale bereikbaarheid.
 • Optimaal kunnen samenwerken.
 • Device- en locatieonafhankelijk werken.
 • Flexibel en schaalbaar.
 • Voor elk mobiel nummer en type toestel mogelijk.
 • Geen dubbele kosten meer.
 • Gratis onderling bellen met collega’s.

Is een vast nummer op mobiel interessant voor mijn organisatie?

Van grote multinationals tot middelgrote organisaties en moderne ondernemers: Vast-Mobiel Integratie is interessant voor organisaties voor wie een goede bereikbaarheid, service en optimale samenwerking van groot belang is. Zeker voor organisaties met een (of meerdere) centrale telefonist(en), met medewerkers die regelmatig thuiswerken of onderweg zijn en dus overal aan de slag moeten kunnen, of organisaties bij wie klantcontact eerste prioriteit heeft, is een vast nummer op mobiel erg interessant. Met Vast-Mobiel Integratie zijn de modernste communicatiemiddelen nu ook beschikbaar voor kleine organisaties.