VaMo

Bellen via vast én mobiel, tegen een vast laag tarief? Start met VaMo van gnTel; dé telecomoperator voor de zakelijke markt.

Wat is VaMo?

VaMo staat voor Vast-Mobiel Integratie en wordt ook wel FMC of ‘Fixed Mobile Convergence’ genoemd. Bij VaMo worden vaste en mobiele telefonie samengebracht in één telefonieomgeving. Dit zorgt ervoor dat medewerkers van een bedrijf via één zakelijk nummer bereikbaar zijn op hun vaste én mobiele toestel. Daarnaast kunnen medewerkers ook via één telefoonnummer uitbellen, ook als zij niet op kantoor zijn. Eigenlijk gaan mobiele toestellen zich door VaMo als vaste toestellen gedragen inclusief alle vaste functies, zoals doorverbinden, wachtstand, oproepgeschiedenis raadplegen en de beschikbaarheid van collega’s zien. VaMo maakt ook bellen tussen medewerkers onderling gratis. Vast-Mobiel Integratie (VaMo) wordt mogelijk gemaakt door VoIP bellen.

Waarom VaMo?

De vaste werkplek verliest aan populariteit. Werknemers werken steeds meer vanaf een flexibele werkplek, onderweg en in toenemende mate thuis. Dit vraagt om creatieve oplossingen die ervoor zorgen dat uw bedrijf en werknemers altijd en overal efficiënt kunnen werken en optimaal bereikbaar zijn. Als u start met VaMo, dan wordt uw mobiele toestel een volwaardig onderdeel van uw telefooncentrale. U ervaart alle gemakken van uw vaste telefoon op mobiel, alsof u op kantoor bent. Naast gemak, vergroot u de bereikbaarheid van uw organisatie!

Hoe werkt VaMo?

Voor VaMo bellen wordt een speciale SIMkaart gekoppeld aan de telefooncentrale van het bedrijf. De SIMkaart zet via het telefonienetwerk een verbinding op met de telefooncentrale via het bedrijf. Bij inschakeling kan er gebeld worden via de vaste VoIP-telefooncentrale en gebruik worden gemaakt van alle functionaliteiten.

VaMo zakelijk

VaMo is een goede keuze voor bedrijven waar een goede bereikbaarheid, service en optimale samenwerking een grote rol spelen. Dit kan gaan om grote bedrijven, maar ook kleine ondernemers. Immers worden door VaMo de modernste communicatiemiddelen ook voor kleine bedrijven toegankelijk. Voor bedrijven met een (of meerdere) centrale telefonist(en), met personeel die veel thuis of onderweg werkzaam is, of waar klantcontact voorop staat, is een VaMo absoluut het overwegen waard.

gnTel levert een vast nummer op zakelijk mobiel via onze FlexMobile app. Met de FlexMobile App bellen uw medewerkers van vast naar mobiel en van mobiel naar vast tegen een scherp tarief. Medewerkers kunnen elkaar onderling bereiken via een verkort telefoonnummer. Met VaMo vergroot u dus niet alleen de bereikbaarheid naar buiten, maar ook binnen uw organisatie.

Met de FlexMobile app op mobiel kiest uw werknemer een telefoonnummer uit het adresboek. gnTel verbindt de werknemer automatisch door naar het gekozen (binnenlandse of buitenlandse) nummer. Bijkomend voordeel bij bellen over landsgrenzen is dat u belt tegen de voordelige (internationale) tarieven van gnTel. Belt u vanaf een vast toestel? Ook dan kunt u uw werknemers bereiken op hun verkorte nummer, of ze nu op kantoor, thuis of onderweg zijn.

Over welke functionaliteiten beschik ik met VaMo?

Door VaMo worden de mobiele toestellen van medewerkers een volwaardig onderdeel van de telefooncentrale van het bedrijf. De mobiele toestellen gaan zich zodoende gedragen als vaste ‘bureautoestellen’, waardoor zij over dezelfde functionaliteiten beschikken. Enkele functionaliteiten zijn:

 • Mobiel bereikbaar zijn op een vast nummer. Mobiel bellen en gebeld worden op het vaste nummer van het bedrijf. Dit houdt in dat het vaste nummer in de nummerweergave zichtbaar is. Medewerkers met een mobiel toestel kunnen elkaar onderling bellen op een verkort intern nummer.
 • Makkelijk gesprekken doorverbinden. Gesprekken kunnen eenvoudig worden doorverbonden. Dit kan handmatig of via het adresboek.
 • Makkelijk belgroepen aanmaken. Middels belgroepen kun je meerdere telefoons tegelijkertijd laten overgaan als er gebeld wordt.
 • Makkelijk werktijden instellen. Door werktijden in te stellen kunnen oproepen naar het vaste nummer buiten werktijd automatisch doorgeschakeld worden naar de voicemail.
 • Eén voicemail aanmaken voor vaste en mobiele telefonie. Oproepen worden doorgeschakeld naar één vast-mobiele voicemail box.
 • Altijd beschikbaarheid van collega’s kunnen zien. De beschikbaarheid van de mobiele toestellen van medewerkers is altijd zichtbaar voor collega’s.
 • Telefoongesprekken kunnen opnemen. Telefoongesprekken kunnen stuk voor stuk opgenomen worden en later eenvoudig worden teruggeluisterd.
 • Realtime belstatistieken inkijken. Mobiele gesprekken worden opgenomen in de rapportage. De belstatistieken kunnen realtime worden ingekeken.

Wat zijn de voordelen van VaMo van gnTel?

Met de FlexMobile app van gnTel bellen uw medewerkers met het vaste zakelijke nummer op hun mobiele telefoon. Prettig als ze thuis of onderweg zijn en toch willen bellen met het vaste kantoornummer. VaMo zorgt voor een professionele uitstraling richting uw klanten. Onze VaMo-oplossing werkt zowel in combinatie met FlexTelephony (de Hosted VoIP-oplossing van gnTel) als met FlexConnect (de SIP trunk van gnTel).

 • Bespaar tot 80% op bellen naar het buitenland
 • Werkt overal waar de smartphone bereik heeft
 • Werkt ook in het buitenland
 • Zakelijke uitstraling.
 • Toestel- en plaatsonafhankelijk werken.
 • Meer flexibiliteit en betere schaalbaarheid.
 • Mogelijk voor ieder mobiel nummer en soort device.
 • Medewerkers kunnen gratis onderling bellen.

VaMo werkt in combinatie met FlexPBX (de Hosted VoIP-oplossing van gnTel) evenals FlexConnect (de SIP trunk van gnTel). Beiden zijn te verkrijgen in de App Store en Google Play Store. Let op: voor FlexMobile heeft u een account van gnTel nodig.

Direct aan de slag met VaMo

De bereikbaarheid en onderlinge communicatie van uw organisatie verbeteren? Start dan vandaag nog met VaMo van gnTel. Ook voor uw organisatie kunnen wij een betaalbare oplossing op maat bieden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!